Stamppot raapstelen met blauwe kaas

< terug naar recepten

Stamppot raapstelen met blauwe kaas
Print
 
Soort recept: Hoofdgerecht
Door: Marti

 

Porties: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 bosjes raapstelen
  • ongeveer 1200 g aardappelen
  • 80 g Danish blue of andere blauwe kaas
  • 1 appel
  • zout en nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze
  1. De worteltjes van de raapstelen afsnijden, raapstelen wassen en in stukjes snijden. Aardappelen koken en er puree van maken, ev. klontje boter of wat melk gebruiken. Zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Appel raspen en erdoor mengen. Geprakte blauwe kaas erdoor mengen en tot slot de rauwe raapstelen erdoor scheppen. Ook zonder appel is deze stamppot erg lekker. Variatie: Vervang de blauwe kaas door feta. Voor de niet-vegetariërs onder ons, met uitgebakken spekjes.
 
Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.