Over ons

De Sterregaard
Een verhaal van
Passie en Duurzaamheid

De Sterregaard, een biologisch dynamische fruitteeltbedrijf in het hart van Hedel, begon als een droom van Marti van den Bogert en Willem van den Berg. In 1987 transformeerden zij een stuk grond, erfgoed van Marti’s vader, tot een levendige boomgaard. Vandaag de dag staat De Sterregaard bekend om zijn diversiteit aan oud-Hollandse vruchten en verse groenten, geteeld met respect voor de natuur en passie voor biodiversiteit.

Onze Boomgaard en Kas

In onze boomgaard groeien niet minder dan 20 soorten appels, 8 soorten peren, 10 soorten pruimen, en een verscheidenheid aan noten en kleinfruit. Elk fruitras heeft zijn unieke verhaal en smaak, en weerspiegelt de rijke geschiedenis en het erfgoed van ons land. Drie jaar geleden hebben we een nieuwe dimensie toegevoegd aan De Sterregaard met de bouw van een kas, waarin we een verscheidenheid aan groenten telen, zoals asperges, tomaten, bonen en aubergines.

Duurzaamheid en Biodiversiteit

Duurzaamheid is de kern van onze filosofie. Bij De Sterregaard streven we naar een balans tussen landbouw en natuur. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en focussen op het behoud van biodiversiteit. Onze methoden bevorderen een gezonde bodem, rijke ecosystemen en dragen bij aan de veerkracht van de natuur. Dit zorgt niet alleen voor gezondere producten maar maakt ons land ook een toevluchtsoord voor wilde dieren en planten.

De Kracht van Gemeenschap

We zijn meer dan alleen een fruitteeltbedrijf; we zijn een gemeenschap. Wekelijks bereiden Marti en zoon Thomas biologische pakketten voor onze abonnees, vol met de versheid van het seizoen. Onze pakketten verbinden ons met onze klanten, en zorgen voor een gedeelde ervaring van natuurlijke voeding en duurzame levensstijlen.

Toekomstgericht

Terwijl we vooruitkijken, blijven we ons inzetten voor natuurversterking en het behoud van ons agrarisch erfgoed. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze impact op de planeet te verminderen en de natuurlijke schoonheid van ons land te behouden voor toekomstige generaties. En stellen we onze prachtige boerderij winkel beschikbaar voor zaalverhuur

Bij De Sterregaard geloven we in het voeden van lichaam en ziel met producten die zijn geteeld met liefde en respect voor de aarde. We nodigen u uit om deel uit te maken van ons verhaal en te genieten van de puurheid en smaak van onze biologische producten.

1987

Al 36 Jaar bewuste teelt

In Herinnering aan Willem van den Berg

Met diepe respect en eerbied gedenken wij Willem van den Berg, mede-oprichter van De Sterregaard, wiens nalatenschap blijft voortleven in elke tak van onze boomgaard en in elk zaadje dat in onze grond wordt geplant. Willem, die ons helaas op 21 augustus 2023 heeft verlaten, was niet alleen een pionier in de biologische fruitteelt, maar ook een bron van inspiratie en een hartverwarmende aanwezigheid voor iedereen die het geluk had hem te kennen.

Willem’s passie voor de natuur en zijn onwankelbare toewijding aan duurzaamheid hebben De Sterregaard gevormd tot wat het vandaag is: een testament van liefde voor de aarde en haar vruchten. Zijn werk en visie op het kweken van diverse fruitsoorten en het onderhouden van een evenwichtige relatie met de natuurlijke wereld blijven een integraal onderdeel van onze dagelijkse praktijken.

Zijn overlijden is een groot verlies voor ons allen, maar zijn geest en principes blijven voortleven in elke hoek van De Sterregaard. We zijn dankbaar voor de tijd die we met Willem hebben gedeeld en zijn toegewijd om zijn droom van een duurzame, bloeiende boerderij voort te zetten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat groeit en bloeit op De Sterregaard