Bieten Carpaccio

< terug naar recepten

Bieten Carpaccio
Print
 
Soort recept: Voorgerecht
Door: Marti

 

In traditionele carpaccio gaat rundvlees. Maar deze bietencarpaccio opent ook voor vleesliefhebbers de deur naar de vegetarische wereld.
Ingrediënten
  • 300 gram bieten (gaar en geschild)
  • citroensap
  • olijfolie
  • 50 gram gehakte walnoten, pijnboompitten
  • 3 eetlepels fijngesnipperde peterselie
  • zout en versgemalen peper
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 60 gram geraspte belegen geitenkaas
  • 100 gram rucola
Bereidingswijze
  1. Snijd de bieten in dunne plakjes (een handig hulpmiddel is een mandoline: een rechthoekige rasp). Leg de bietenplakjes in het midden van elk bord. Een sliertje citroensap erover, wat olijfolie en bestrooien met walnoten, pijnboompitten, peterselie, zout plus peper. Leg met een theelepel een hier en daar wat zachte geitenkaas. Bestrooien met gerapte kaas. Daarbovenop komt wat rucola. Afmaken met peper, zout en enkele druppeltjes olijfolie, eventueel paar druppels ahornsiroop en enkele aardbeien in stukjes.
 
Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.