Raapstelensoep

< terug naar recepten

 

Raapstelensoep
Print
 
Soort recept: soep
Door: Tiny

Dit jaar kreeg ik 2 grote bossen raapstelen uit eigen tuin van tante Tiny, de tante van een goede vriendin. Raapstelensoep. De eerste bos aten we in ons zomerse stamppotje en van de tweede maakte ik soep. Echt overheerlijk en erg makkelijk bijvoorbeeld als voorgerecht.
Ingrediënten
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 flinke bos raapstelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 1 el crème fraiche
  • 1 liter kokend water
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Voorbereiding:
  2. Was de bos raapstelen goed en snijd deze grof tot nagenoeg onderaan de steeltjes.
  3. Hulpmiddelen
  4. Staafmixer of blender
  5. Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de raapstelen toe en laat deze enkele minuten slinken. Nu kan het kokende water erbij en de bouillonblokjes. Kook de soep 10 minuten door en pureer deze met de staafmixer. Voeg de crème fraiche toe en mix deze er doorheen.
 
Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.