Spaghetti met boerenkool

< terug naar recepten
Spaghetti met boerenkool
Print
 
Soort recept: hoofdgerecht
Door: Lieve

Nodig : grote pan
Ingrediënten
  • pak spaghetti
  • ui
  • olijfolie
  • paar tenen knoflook, gehakt
  • 1 zak boerenkool
  • zout, peper
  • sap van halve citroen
  • flinke handvol vers geraspte parmesaanse kaas
Bereidingswijze
  1. Verhit olijfolie in grote pan, bak ui mee, en daarna de knoflook
  2. Voeg hele zak boerenkool toe
  3. Sprenkel er wat olijfolie op, roer, en laat de kool in elkaar zakken
  4. Voeg half kopje water toe, dek af en laat op laag vuur 20 minuten koken
  5. Voeg peper, zout en citroensap toe
  6. Meng de verse parmesaan erdoor.
  7. Kook de pasta al dente (kan je ondertussen ook al doen) en giet af
  8. Doe de pasta bij de kool en laat nog even koken (evt. wat kookwater van pasta toevoegen)
  9. Doe er nog wat parmesaan bij en evt wat peper en beetje olijfolie
  10. serveer!
 
Tips

Naar wens kun je wat gehakt toevoegen, na de ui en de knoflook.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.