Aardpeer met prei en notenbotersaus

< terug naar recepten

 

Aardpeer met prei en notenbotersaus
Print
 
Door: Marti

 

Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken. De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Aardpeerknollen zijn bijzonder voedzaam, licht verteerbaar en ze hebben een helende werking. De knollen bevatten namelijk veel inuline. Deze suiker (polysacharide) is goed voor diabetici omdat bij de vertering van inuline geen – voor diabetici moeilijk afbreekbare – glucose vrijkomt.
Ingrediënten
  • 300gr aardpeer
  • stengel prei
  • olie/boter
  • 1 handje hazelnoten
Bereidingswijze
  1. Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes. Snij de gewassen prei in ringen
  2. Stoom beide groenten gaar. Hak de noten grof, verwarm de olie/boter en voeg de noten erbij. Breng de saus op smaak met kruidenzout en schenk over de groenten.
 
Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.