Pittige Prinsessenboontjes (Oosters recept)

< terug naar recepten


Pittige Prinsessenboontjes (Oosters recept)
Print
 
Soort recept: Hoofdgerecht
Door: Allerhande 2 2005

 

Ingrediënten
  • 500 g sperziebonen
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 50 g santen (kokoscreme)
Bereidingswijze
  1. Sperziebonen schoonmaken en in pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar koken. Sperziebonen in vergiet onder koud stromend water afspoelen (zo blijven ze mooi groen). In wok olie verhitten en ui en knoflook hierin fruiten. Ketjap, sambal, gemberpoeder en laos erdoor roeren. Sereh in grove stukken snijden. Sereh, kokoscrème en 100 ml water aan uimengsel toevoegen. Geheel al roerend aan de kook brengen, op smaak brengen met zout. Sperziebonen door kruidenmix scheppen en nog 3 min. verwarmen. Voor serveren stukken sereh uit gerecht verwijderen.
 
Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.