Koolraapgratin
Door: Marti
Soort recept: bijgerecht
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Totale tijd:
Koolraap is een makkelijke en vooral erg lekkere groente door zijn zoete accent. Met koolraap kun je in de keuken alle kanten op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en zelfs frituren (proef: koolraapfrietjes!)
Ingredients
- 1 koolraap
- 20 g boter
- 25 g bloem
- 250 ml melk
- 50 g geraspte gruyère of 1 el (honing)mosterd
Instructions
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Schil de koolraap, snijd de knol in kwarten en vervolgens in plakjes. Kook de koolraap in 10 minuten.
- Smelt intussen in een pan met dikke bodem de boter. Roer er de bloem door en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij en roer voortdurend tot je een dikke gladde saus hebt. Voeg de kaas of mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de koolraap af en laat de plakken goed uitlekken.
- Verdeel de koolraap over een ovenschaal en schenk de saus er over. Gratineer de koolraap in de voorverwarmde oven 15-20 min. tot de saus begint te kleuren.