Boomgaard Diner op zondag 25 Augustus ’19

Wij hebben de getalenteerde chef Joel Rammelsberg uitgenodigd om voor u een bijzonder diner te bereiden. Joel is momenteel werkzaam voor tweesterrenchef Sang-Hoon bij SAN Sablon in Gent. Voorheen was hij werkzaam als chef bij restaurant WY te Brussel dat in 2015 een michelinster behaalde.

Bij de Sterregaard zal hij een fantastisch vijf-gangen diner bereiden met uitsluitend biologische producten. Waarvan de meeste geteeld zijn bij de Sterregaard.

Er is keuze uit Vlees & Vis, Vegetarisch óf Veganistisch.

Om te reserveren klik hier

Facebook Event

  

Bio Brunch Zondag 14 augustus ’19 was zeer geslaagd!

43174291_2130952956915932_5854371643735932928_oEen uitverkochte en mega succesvolle eerste editie.

Overheerlijke soep, hummus, guacamole, verrukkelijke quinoa- & fruitsalade. Hét perfecte uitstapje op de zondag voor het gezin. Met vele spelletjes voor jong en oud!

< TREEDOM FESTIVAL> 2017 MUSIC & FOOD FESTIVAL  GROOT SUCCES 

ZATERDAG 30 september 2017  van 12.00 tot 23.00 uur. 

De feestelijke afsluiting van de oogst in onze boomgaard.

Een laagdrempelig festival in Hedel, hoezo een saai dorp!

Op zaterdag 30 September bundelde ADODA Music haar krachten met het prachtige biologische fruitbedrijf De Sterregaard in Hedel.

Dé perfecte locatie, iedereen welkom, kinderen gratis, om te genieten van een lekkere biologische wrap (evt glutenvrij), Vlaamse patatten, eigen Sorbetijs, Kwetsentaart, groenten-Quiche, een gezond broodje Pesto. Of neem een heerlijk biologisch biertje van onze tap, gebrouwen in Utrecht. Speel met de kinderen poppenkast of vier op een rij, kom schommelen in de Plataan.

Geniet van velerlei muziek. We hebben maar liefst twee stages, een tussen de walnoten en een op onze hof. Houd je van Dance, dan zul je graag onder de walnoten vertoeven, zie de line-up op Facebook.

Houd je van meer Jazzy Lounge dan zul je het heerlijk vinden rondom de Foodstands. Met een verrassingsband tussen 17.00 en 20.00 uur.

Vlaamse Patatten:schoolbus

OPEN DAG 17 juni

Kom -zaterdag 17 juni -10.00 tot 16.00 uur –naar LekkernaardeBoer, we doen mee met de Nederlandse open dagen bij biologische bedrijven

Biologisch boeren is samenwerken met de natuur. Maar hoe gaat dat nou precies?

Neem een kijkje achter de schermen van het bedrijf. Laat je eens rondleiden door onze boomgaard langs allerlei soorten Hollandse vruchten. Wij geven informatie over hoe het nou precies werkt met een abonnement op onze pakketten.

Je kunt je verbazen over hoe bijenvolken leven, onze imkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Dit jaar zal Ramon Stol van de TCA Academy proeflessen Qi Gong verzorgen, meditatie in beweging. Spring op de fiets en neem je kinderen mee want zij mogen op de skelter en een pony rijden. Drink een kop verse muntthee of koffie met een stuk taart. Kortom, van alles te beleven, proef zelf het verschil.

 • Rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur
 • Demonstratielessen Qi Gong om 13.00 uur en 15.00 uur
 • De huisimker Hayo Velthuis geeft uitgebreide uitleg bij de bijenvolken.  Er staat een observatiekast opgesteld waar je  kunt zien hoe het er in een bijenvolk aan toe gaat. Vind de koningin met haar huishouding!
 • Tuin Joop is aanwezig met planten en zaden
 • Skelters en ponyrijden voor de kinderen.
 • Taart, brownies & appelflappen
 • Honing van onze bijen
 • Aspergesoep en belegde broodjes
 • Cappuccino en muntthee op het terras
 • Eigen Appelsap
 • Verrukkelijk Aardbeien-Sorbetijs van het huis
 • Er is altijd wel iemand die achter de vleugel kruipt.
 • Fietsroute

Kom -zondag 2 oktober 14.30-, SlowFarmFoodDinner

Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht 

pastedgraphic-1De Sterappels zijn op kleur, de walnoten gedroogd, de Brabantse Bellefleuren staan veilig in de koelcel. Tijd voor een oogstfeestje. De Slow Food alliantiechef Joost van Roosmalen (D’n Ark) staat garant voor een creatieve en culinaire invulling van het SlowFarmFoodDinner bij de Sterregaard.

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie.
De organisatie vindt dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee wordt bedoeld dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Op verschillende plaatsen op ons bedrijf wordt het eten voor u klaar gemaakt. Heerlijke vis van de Goede Vissers, Jan en Barbara van Internos, eerlijke kip van biologisch- dynamische collega’s uit Ophemert.
Onze vruchten, walnoten, honing, het komt allemaal op tafel.
Laat je rondleiden over het bedrijf, warm je aan het vuur. Geniet in het Proeflokaal van pianomuziek met een goed glas wijn. Joost maakt er een feest van, ook voor vegetariërs wordt een verrukkelijk maal bereid.

Je bent van harte welkom vanaf 14.30 uur, aanmelden kan via: www.slowfoodbrabant.nl

Kom maandag 16 mei, Tweede Pinksterdag 2016, naar Beleef de Boerderij 

Neem een kijkje achter de schermen van zeven bedrijven in de Bommelerwaard. Laat je door een tractor met huifkar langs de bedrijven rijden, ook bij de Sterregaard is een tramhalte!

11008466_991398317538074_8434109877752646017_n

 • Van alles te proeven:
 • Appeltaartjes en Rabarbercake 
 • Honing van onze bijen
 • huisgemaakte Pesto
 • Cappuccino op het terras
 • Sterre-sappen
 • Smoothies
 • Rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur
 • Thomas speelt op de vleugel.
 • De huisimker Hayo Velthuis geeft uitgebreide uitleg bij de bijenvolken. Bovendien staat er een observatiekast opgesteld waar Piet je laat zien hoe het er in een bijenvolk aan toe gaat, zonder gestoken te worden. Zoek de koningin!
 • Kinderen mogen pony rijden
 • Geertje van Wandeloogst vertelt over veel voorkomende wilde planten die eetbaar zijn.
 • Informatie over onze abonnementen.

Facebook event

Tijdens de week van de Smaak: Oogstdiner

Zondagmiddag 20 september komt Slowfood-kok Joost van d’n Ark ons van zijn kookkunst laten proeven tijdens het Oogst-diner.

Altijd al een kijkje willen nemen bij de Sterregaard, dan is dit een unieke kans.

“D’n Ark gaat over de grens”

In onze zoektocht naar de mooiste ingrediënten die helemaal aansluiten bij onze filosofie moeten we soms verder kijken dan onze eigen Brabantse grenzen. Hoe vreemd het ook klinkt, in ons eigen Brabant kun je geen originele Brabantse appelrassen meer krijgen. Voor de Brabantse Bellefleur moet je de Maas oversteken en je licht opsteken bij De Sterregaard.

Als je het enthousiasme van Marti en Willem proeft, dan wil je daar meer mee doen. Vandaar dat we eens goed vreemd gaan en Brabant voor 1 keer laten voor wat het is en ons gaan onderdompelen in wat voor moois er te vinden is in de omgeving van Hedel.
Op zondagmiddag 20 september vanaf 14.00 u kan iedereen proeven van het Gelderse land en gaan we dus een beetje vreemd in de provincie van “ons mam”…

Marti en Willem zullen jullie ontvangen met een welkomstaperitief op basis van het fruit van de eigen gaarden.
Nadat we lekker geborreld hebben, zal het keukenteam van D’n Ark zorgen voor een uitgebreid menu dat volledig is gebaseerd op wat er op dat moment van het bio-dynamische land komt bij De Sterregaard en de biologische bedrijven in de omgeving.

We gaan geen gerechtjes per persoon serveren, maar lekker de schalen op tafel, dus “shared dining”, zoals ze dat noemen. Je bestelt er lekker een flesje wijn bij of een lokaal biertje en geniet volledig van wat het Gelderse land te bieden heeft.
De kosten bedragen € 45,- per persoon voor het uitgebreide menu, inclusief aperitief, tafelwater en de beroemde cappuccino (of een lekkere kopje thee)….

Zaterdag 4 april, RAW CHOCOLATE WORKSHOP 

Altijd al zelf bonbons willen maken? 

Grijp nu je kans. Op zaterdag 4 april geven Esther Landa en Frauke van den Bogaard een workshop bij ons in de winkel.

Met pure ingrediënten experimenteren & leren om gruwelijk lekkere Paasbonbons te maken. Gezond en verrukkelijk!

17,50 euro inclusief thee en ingrediënten.Opgeven via sterregaard@xs4all.nl of info@estherlanda.nl

zie www.facebook.com/events/1413886378921358/

 

Op 20 en 21 september is het weer zover, een beetje Oerol in Hedel. Strapatsen zal met hun tragikomische voorstelling Jeuk! optreden in onze schuur. Reserveren kan via info@strapatsen.nl  of via sterregaard@xs4all.nl

De voorstelling begint om half 9, vanaf half 8 koffie/thee met diverse soorten overheerlijk vruchtengebak te koop. Achteraf lekker napraten met een glaasje cider bij de vuurschaal.

Naast het telen van fruit en het verkopen van onze producten, is het bijzonder om iets extra’s te doen op het bedrijf. We merken dat mensen het prettig vinden om op ons erf te zijn. Zo werd de schuur omgebouwd tot toneeldecor.
Ook werd vorig jaar Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee vleugels uitgevoerd. Loethe Olthuis, culinair journalist van de Volkskrant, was zo genereus om (met keukenhulpploeg) te koken voor maar liefst 120 mensen.


Bourgondisch diner

Zo nu en dan een bourgondisch diner onder de walnootbomen komt ook voor op de agenda. Verder worden er regelmatig rondleidingen gegeven. Als er iets op de agenda staat, laten we dit weten op deze website.


September Rondleidingen

Omdat dit jaar alles een aantal weken eerder rijp is, houden we de zogenoemde Volkskrant-rondleidingen op woensdag 24 en 31 augustus. Welkom met vruchtengebak en koffie, rondleiding en aansluitend een appelproeverij. Reserveren via ons mailadres.