Ru­co­l­a- of winterpostelein­pes­to

< terug naar recepten

  

Ru­co­l­a- of winterpostelein­pes­to
Print
 
Soort recept: voorgerecht
Door: Judith Voermans

 

Bereidingstijd: 20 mins
Totale tijd: 20 mins
Ingrediënten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 gram rucolasla of winterpostelein
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels geraspte pittige kaas (bijv. grana padano of pecorino)
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1/2 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
  1. In droge koekenpan pijnboompitten in 1 min. goudbruin roosteren. Op schotel laten afkoelen. Rucola en basilicum boven mengkom van keukenmachine in stukken scheuren. Knoflook erboven uitpersen. Keukenmachine kort op langzame snelheid (pulserend) laten draaien, zodat massa grof gehakt is. Pijnboompitten, kaas en olie toevoegen en geheel nog kort malen, tot massa smeuïg is. Rucolapuree in kom scheppen en op smaak brengen met zout, peper en wat druppels citroensap. Smaken minstens 15 min., liefst langer, laten intrekken. Rucolapesto afgedekt in koelkast bewaren (niet langer dan 3 dagen)
  2. Lekker op een gepofte aardappel, pizza, bonenschotel, of gewoon op de boterham!
 


 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.