Spaghetti met boerenkool
Door: 
Soort recept: hoofdgerecht
 
Nodig : grote pan
Ingredients
  • pak spaghetti
  • ui
  • olijfolie
  • paar tenen knoflook, gehakt
  • 1 zak boerenkool
  • zout, peper
  • sap van halve citroen
  • flinke handvol vers geraspte parmesaanse kaas
Instructions
  1. Verhit olijfolie in grote pan, bak ui mee, en daarna de knoflook
  2. Voeg hele zak boerenkool toe
  3. Sprenkel er wat olijfolie op, roer, en laat de kool in elkaar zakken
  4. Voeg half kopje water toe, dek af en laat op laag vuur 20 minuten koken
  5. Voeg peper, zout en citroensap toe
  6. Meng de verse parmesaan erdoor.
  7. Kook de pasta al dente (kan je ondertussen ook al doen) en giet af
  8. Doe de pasta bij de kool en laat nog even koken (evt. wat kookwater van pasta toevoegen)
  9. Doe er nog wat parmesaan bij en evt wat peper en beetje olijfolie
  10. serveer!
Notes

Naar wens kun je wat gehakt toevoegen, na de ui en de knoflook.

Recipe by De Sterregaard at http://www.sterregaard.nl/spaghetti-met-boerenkool/